Περιγραφή


Η περιοχή εκπαιδευομένων προσφέρει: Ένα σύνολο Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων για τους εκπαιδευόμενους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το Πρωτόκολλο της Κωνσταντινούπολης (IP) και οι τους συμμετέχοντες σε ένα εργαστήριο ή εκπαίδευση.

 

Ομάδα στόχος: Επαγγελματίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και νομικοί που ενδιαφέρονται για την τεκμηρίωση και τη διερεύνηση ισχυριζόμενων πράξεων βασανισμού και απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης.

 

Τι δεν προσφέρουμε: Ο ιστοχώρος δεν προσφέρει ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το πώς να γίνει κάποιος εμπειρογνώμονας στο Πρωτόκολλο της Κωνσταντινούπολης. Η συμμετοχή σε ένα εργαστήριο απαιτείται!

 
tipΣυμβουλή: Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο όλων των διαθέσιμων πόρων στο φάκελο
        «Έγγραφα».
 

Άδεια: Το έργο αυτό είναι υπό την άδεια

Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.


 


 tipAfter 31 March 2013 content updates will be made only on the English version due to limited resources after the project's completion!

 

Istanbul Protocol (IP) Manual

Istanbul Protocol
Εγχειρίδιο για την αποτελεσματική διερεύνηση και τεκμηρίωση των βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας.
Ταυτότητα Μαθήματος
  • Κωδικός: TMC106
  • Δημιουργός Περιεχομένου: ARTIP Project Partners
  • Περιοχή: Trainees Area
  • Τύπος: Κατάρτηση
  • Πρόσβαση στο μάθημα: Ελεύθερη (χωρίς εγγραφή)
  • Χρήστες: 2 εγγεγραμμένοι

Εργαλεία Επικοινωνία με τους δημιουργός περιεχομένουr   Προσθήκη στους σελιδοδείκτες  

Θεματικές Ενότητες Μαθήματος

1. Εισαγωγή στο Πρωτόκολλο της Κωνσταντινούπολης
2. Σχετικά Διεθνή νομικά πρότυπα

          Αυτό το σύνολο υλικού επικεντρώνεται στο «Κεφάλαιο I. ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ» του Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

3. Διεθνείς κώδικες δεοντολογίας

           Αυτό το σύνολο υλικού επικεντρώνεται στο «Κεφάλαιο II. ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ» του Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

4. Νομική διερεύνηση των βασανιστηρίων

       Αυτό το σύνολο υλικού επικεντρώνεται στο «Κεφάλαιο ΙΙΙ. ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ» του Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

5. Γενικές παρατηρήσεις για τις συνεντεύξεις

        Αυτό το σύνολο υλικού επικεντρώνεται στο «Κεφάλαιο IV. ΓΕΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ» του Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

6. Αποδεικτικά στοιχεία σωματικού βασανισμού

        Αυτό το σύνολο υλικού επικεντρώνεται στο «Κεφάλαιο V. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ» του Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

7. Αποδεικτικά στοιχεία ψυχολογικού βασανισμού

        Αυτό το σύνολο υλικού επικεντρώνεται στο «Κεφάλαιο VI. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ» του Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

8. Περαιτέρω σχετικά θέματα

       Το σύνολο αυτό επικεντρώνεται σε υλικό που δεν είναι βασικό, όπως η Ιστορία των βασανιστηρίων.